Rieti till Rom, de sista 10 milen 

Rieti är ett historiskt centrum och här finns medeltida, vacka byggnader. Gå gärna till bl.a S:t Franciskyrkan, statyen av S:t Francis och Katedralen.

Titta in på den välinformerade turistbyrån i centrum av staden. Här kan du få en otroligt bra karta över de sista tio milen. På den kartan framgår också att du har möjlighet att göra en avstickare via Fara in Sabina.

Rieti är också känd som den "heliga dalen" och härifrån kan du utgå för en vandring på 80 km. . Du passerar bl.a Greccio, en bergsby från 1100-talet där det sägs att St Francis uppförde den första krubban i Italien. Det går flera tåg hit varje dag

Efter ett par dagar med fantastisk vandring genom medeltida byar och olivlundar närmar

vi oss Monte Sacro, ca 15 km från Rom. Vi startar tidigt på morgonen och när vi kommer

till S:t Peterskyrkan för att få vår stämpel i pilgrimspasset, så har de tagit siesta! Det är bara att ta en lunch och återvända.

Nu går vi till härbärget "La casa dei pellegrini a Roma", cirka 4-5 km och där kan vi bo i högst

2 nätter om vi har vandrat de sist tio milen och att det bekräftas av stämplarna i pilgrimspasset. Vi möts av fantastiska personer på härbärget som tar sååå väl hand om oss.

När vi nu är i Rom igen passade vi på att åka ut till ett område som heter Tivoli. Det finns två ställen att besöka, den ena heter Vill dÉste och den andra, som vi valde herer Villa Adriana.

Villa Adriana var ett otroligt komplex av klassiska byggnader som skapats i det 2:a århundradet e.Kr. av den romerske kejsaren Hadrianus. Den kombinerar de bästa delarna av det arkitektoniska arvet i Egypten, Grekland och Rom i form av en " idealisk" stad. Villa Adriana finns på Unescos världsarvslista och är verkligen värt ett besök.

Måste även berätta att vi under hela vår vandring har mötts av så  många hjälpsamma och trevliga italienare.

         

Etappförslag

 

km

Rieti

Poggio San Lorenzo

23

Poggio San Lorenzo

Ponticelli di Scandriglia

18

Ponicelli di Scandriglia

Montelibretti

14

Montelibretti

Monterotondo

16

Monterotondo

Montesacro

18

Montesacro

Rom

15

VÅRT BOENDE

 

Poggio San Lorenzo

Agriturismo Giusta

Ponticelli di Scandriglia

Agriturismo Santa Paulo lLto

Montelibretti

Romeovollera bed & breakfast

Monterotondo

Albergo dei Leoni

Montesacro

Domus Citta Giardino

Rom

La casa dei pelligrini a Roma

 

och hotel Piazza di Spagna

 

 

The Pilgrims home in Roma

Här är den trevliga och omtänksamma personalen på härbärget i Rom. Från vänster Rosana, Elena,Giuseppe,Robi, Rosetta and Elizabeta.